Flere turister på Møn?

Møn er spydspidsen, når det gælder turisme, både i Vordingborg Kommune og regionalt. Helt forståeligt, for Møn er et fantastisk og enestående sted.

I mange år har der været talt om, at der mangler overnatningsmuligheder, og at man gerne ville have, at turisterne blev mere end en enkelt dag. Men efter to somre med Corona giver mange Mønboer og sommerhusejere nu udtryk for, at grænsen er nået for det maksimale antal turister, øen kan klare. En medvirkende årsag kan være geografien og infrastrukturen på øen, hvor de mange små veje omkring noret tvinger trafikken ind igennem Stege.

Måske er det tid til, at Vordingborg Kommune reviderer turismestrategien og får lagt meget mere fokus over på Sydsjælland. For Sydsjælland kan sagtens være med, både når det gælder natur, historie og kultur: Vidunderlige Knudshoved Odde, Avnø, Vintersbølle og Jungshoved. Valdemarerne omkring Vordingborg, Antonitter-munkene i Præstø og Gøngehøvdingen omkring Lundby. Museer, gallerier, koncerter… Der er masser af muligheder på nordsiden af den smukke Dronning Alexandrines Bro. Lad os aflaste Møn og sammen gribe mulighederne for at skabe et turistfokus, der dækker HELE kommunen, fra Svinø strand til Møns klint.

Skriv et svar