Flere bier og blomster – det er god forretning

Vi skal have flere bier og flere blomster i Vordingborg Kommune. Vi bor i en kommune, hvor kun omkring 5-10% af arealet er naturområder. Det er for lidt – vi skal have mere god, sammenhængende natur. Det kan lade sig gøre, og det er oven i købet en god forretning.

I Vordingborg Kommune er landbruget et af vores meget, meget vigtige erhvervsområder, som vi skal bakke op om, og den frugtbare muldjord skal selvfølgelig fortsat udgøre landbrugsjord.

Derudover har vi nogle magre jorde uden alt for mange næringsstoffer, der er meget velegnede udgangspunkter for eksempelvis de langsomt voksende skove og den varierede natur med sjældne arter. Det er altså IKKE et spørgsmål om ”landbrug versus natur” – I Vordingborg Kommune har vi plads til både et stærkt og driftigt landbrug og endnu mere enestående natur.

Udover at mere natur er en forudsætning for mere biodiversitet og en grønnere fremtid, så handler det også om at bevare og udvikle attraktionsværdien med henblik på at tiltrække flere skattebetalende borgere og naturturisme til Vordingborg Kommune. Dermed bliver naturen værdiskabende på flere planer.

Mange mennesker søger ud af byerne og tættere på naturen, med alle dens vidunderlige muligheder for at vandre, løbe, cykle, dyrke vandsport, gå på jagt eller fiske. Vi vil gerne have flere især yngre familier til at besøge os og bosætte sig her i Vordingborg Kommune helt tæt på bierne og blomsterne, hvor familierne kan bo og lade deres børn vokse op.

Daniel Irvold
Medlem af kommunalbestyrelsen

Dybsø Fjordbanke 21
4750 Lundby

Skriv et svar